Sote-palveluntuottajien rekisteröintihakemuksia on käsitelty yli 2600

Julkaisuajankohta 24.4.2024 15.00
Uutinen
Fysioterapeutti ja potilas.

Uuden palveluntuottajarekisterin hakemusjonon käsittely etenee. Soteriin tulleita hakemuksia on ratkaistu nyt yli 2600 kappaletta. Uusi palveluntuottajarekisteri Soteri on ollut käytössä kohta neljä kuukautta.

Käsittelyä odottavien hakemusten yhteenlaskettu määrä, noin 3700, on hidastunut edellisiin viikkoihin verrattuna, vaikka uusia hakemuksia saapuu viranomaisille jatkuvasti.

Soterin hakemusruuhka koskee vain uusia rekisteröityviä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuottajia tai olennaisia muutoksia hakeneita. 

Tällä hetkellä yksittäisen hakemuksen käsittely voi kestää useita kuukausia, vähintään noin kaksi ja puoli kuukautta. Käsittelyaikoja ei pystytä valitettavasti vielä tarkentamaan, sillä rekisteröintihakemuksia käsittelee seitsemän eri virastoa, Valviran lisäksi kuusi aluehallintovirastoa. 

”Lisäresurssit, tekniset korjaukset sekä palveluntuottajien ohjeiden selkeyttäminen ovat auttaneet hakemusruuhkan purkamisessa. Vaikka edistystä on tapahtunut, on hakemuksensa käsittelyä odottavien palveluntuottajien kannalta tilanne edelleen haastava. Teemme kaiken mahdollisen, jotta tilanne saadaan parempaan päin niin pian kuin mahdollista”, toteaa ylijohtaja Markus Henriksson.

Lisätietoja

ylijohtaja Markus Henriksson, 0295 209 300

Lue lisää

Tutustu Soteri-rekisteriin.

Sosiaali- ja terveydenhuolto