Töihin sosiaali- ja terveysalalle

Sosiaali- ja terveysalan ammatissa työskenteleminen Suomessa edellyttää useimmiten Valviran myöntämää lupaa. Valvira myöntää hakemuksen perusteella oikeuden harjoittaa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattia sekä Suomessa että ulkomailla koulutetuille ammattihenkilöille. 

Hakemusohjeet ovat erilaiset riippuen siitä, oletko suorittanut koulutuksesi Suomessa, Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenvaltiossa vai EU- tai ETA-alueen ulkopuolella. Saat hakemusohjeet, kun ensin valitset, mitä ammattioikeutta haet ja missä olet suorittanut ammattiin liittyvän koulutuksesi.

Euroopan unionin (EU) jäsenvaltiot ovat Suomi, Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Tanska, Tšekki, Unkari ja Viro.

Euroopan talousalueeseen (ETA) kuuluvat Euroopan unionin jäsenmaiden lisäksi Islanti, Liechtenstein ja Norja. EU- tai ETA-valtiossa suoritettuna koulutuksena pidetään myös Sveitsissä suoritettuja koulutuksia.

Ota yhteyttä

Sähköpostilla [email protected]

Soittamalla 0295 209 550
arkisin kello 10–11 (ei keskiviikkoisin)