Tietoa Soterista sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuottajille 

Soteriin on koottu tiedot kaikista yksityisistä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuottajista. Myöhemmin Soteriin kootaan tiedot myös julkisista palveluntuottajista.

Ohjeita yksityisille sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuottajille ja terveydenhuollon itsenäisille ammatinharjoittajille:

Sähköiseen asiointiin saapuneiden rekisteröintihakemusten käsittely on ruuhkautunut. Täytäthän hakemuksen kaikki kohdat huolellisesti, jotta saamme kaikki tarvittavat tiedot ilman lisäselvityspyyntöä. Lue tarkemmat ohjeet Soteri-uutisesta.
Soteriin rekisteröityminen koskee vain uusia palveluntuottajia. Sinun ei tarvitse tehdä mitään, jos olet ollut yksityinen sote-palveluntuottaja tai itsenäinen ammatinharjoittaja jo ennen kuin uusi Soteri-rekisteri otettiin käyttöön, eikä toimintaasi ole tullut muutoksia. 

Ohjeita julkisille sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuottajille

  • Julkisten palveluntuottajien rekisteröintimenettely alkaa tammikuussa 2026.
  • Julkisten palveluntuottajien rekisteröintihakemukset tulee olla toimitettuna 31.12.2025 mennessä.
  • Julkisia palveluntuottajia ovat esimerkiksi hyvinvointialueet, Helsingin kaupunki, HUS-yhtymä ja valtion mielisairaalat.
     

Ota yhteyttä

Sote-valvontalakia ja hakemuksen sisältöä koskevat kysymykset:

Sosiaalihuollon rekisteröintiasiat:
Sähköpostilla [email protected]
Soittamalla 0295 209 209
kello 10-11 (ei keskiviikkoisin)

Terveydenhuollon rekisteröintiasiat:
Sähköpostilla [email protected]
Soittamalla 0295 209 244
kello 10–11

Jos toimit useammalla aluehallintoviraston alueella, olet nykyisin palveluntuottajana Valviran asiakas ja voit kääntyä Valviran puoleen. Jos toimit vain yhden aluehallintoviraston alueella, voit kääntyä oman alueellisen aluehallintovirastosi puoleen.

Aluehallintovirastojen yhteystiedot.

Ota yhteyttä