Tietoa Soterista sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuottajille 

Soteriin on koottu tiedot kaikista yksityisistä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuottajista. Myöhemmin Soteriin kootaan tiedot myös julkisista palveluntuottajista.

Ohjeita yksityisille sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuottajille ja terveydenhuollon itsenäisille ammatinharjoittajille:

Sähköiseen asiointiin saapuneiden rekisteröintihakemusten käsittely on ruuhkautunut. Täytäthän hakemuksen kaikki kohdat huolellisesti, jotta saamme kaikki tarvittavat tiedot ilman lisäselvityspyyntöä. Lue tarkemmat ohjeet Soteri-uutisesta.
  • Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuottajat eivät saa aloittaa palvelujen tuottamista ennen kuin palveluntuottaja ja tuotettavat palvelut on rekisteröity Soteri-rekisteriin. 
  • Ennen tammikuuta 2024 Valveri-rekisteriin rekisteröidyt palveluntuottajat ja itsenäiset ammatinharjoittajat saavat jatkaa toimintaansa.
  • Sosiaali- ja terveydenhuollon valvontalaki astui voimaan tammikuussa 2024. Sen myötä uusia yksityisiä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuottajia tullaan rekisteröimään Soteriin tammikuusta 2024 alkaen.
  • Tutustu Soterin sähköisen asioinnin ohjeisiin. Soterin ohje sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuottajalle (pdf).

Ohjeita julkisille sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuottajille

  • Julkisten palveluntuottajien rekisteröintimenettely alkaa tammikuussa 2026.
  • Julkisten palveluntuottajien rekisteröintihakemukset tulee olla toimitettuna 31.12.2025 mennessä.
  • Julkisia palveluntuottajia ovat esimerkiksi hyvinvointialueet, Helsingin kaupunki, HUS-yhtymä ja valtion mielisairaalat.
     

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Sote-valvontalakia ja hakemuksen sisältöä koskevat kysymykset:

Sosiaalihuollon rekisteröintiasiat:
Sähköpostilla [email protected]
Soittamalla 0295 209 209
kello 10-11 (ei keskiviikkoisin)

Terveydenhuollon rekisteröintiasiat:
Sähköpostilla [email protected]
Soittamalla 0295 209 244
kello 10–11

Jos toimit useammalla aluehallintoviraston alueella, olet nykyisin palveluntuottajana Valviran asiakas ja voit kääntyä Valviran puoleen. Jos toimit vain yhden aluehallintoviraston alueella, voit kääntyä oman alueellisen aluehallintovirastosi puoleen.

Aluehallintovirastojen yhteystiedot.