Ammatinharjoittamisoikeuden poistaminen omasta pyynnöstä

Valvira voi terveydenhuollon tai sosiaalihuollon ammattihenkilön omasta pyynnöstä

  • poistaa laillistetun ammattihenkilön ammatinharjoittamisoikeuden tai rajoittaa sitä
  • poistaa oikeuden käyttää nimikesuojattua ammattinimikettä
  • peruuttaa ammatinharjoittamisluvan.

Ohje hakemuksen tekemiseen

Toimita vapaamuotoinen hakemus Valviran kirjaamoon postilla tai sähköpostilla (yhteystiedot löydät tämän sivun lopusta). Kerro hakemuksessa selkeästi, mitä ammatinharjoittamisoikeutta tai ammattinimikettä hakemus koskee. Anna tunnistamiseen riittävät henkilötiedot, kuten syntymäaika, henkilötunnus tai rekisteröintinumero. Mainitse hakemuksessa, haluatko määräaikaisen vai toistaiseksi voimassa olevan päätöksen. Jos haet määräaikaista päätöstä, mainitse, mihin saakka haluat sen olevan voimassa.

Päätöksen vaikutukset

Valvira tekee päätöksen ja merkinnän terveydenhuollon ja/tai sosiaalihuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteriin. Ratkaisu myös kuulutetaan Virallisessa lehdessä. Poistamisen jälkeen ammattihenkilön tietoja ei enää näy JulkiTerhikissä tai JulkiSuosikissa.

Ammatinharjoittamisoikeuden tai ammattinimikkeen käyttöoikeuden poistamisen jälkeen henkilöllä ei ole oikeutta harjoittaa ammattiaan tai käyttää ammattinimikettään. 

Ammatinharjoittamisoikeuden ja ammattinimikkeen käyttöoikeuden poistohakemus ei keskeytä ammattihenkilövalvontaa.

Poistetun ammatinharjoittamisoikeuden tai ammattinimikkeen käyttöoikeuden palauttaminen

Voit hakea Valviralta ammatinharjoittamisoikeuden tai ammattinimikkeen käyttöoikeuden palauttamista vapaamuotoisella hakemuksella. Kerro hakemuksessa selkeästi, mitä ammatinharjoittamisoikeutta tai ammattinimikettä palautushakemus koskee. Anna tunnistamiseen riittävät henkilötiedot, kuten syntymäaika tai henkilötunnus, ja lähetä hakemus Valviran kirjaamoon postilla tai sähköpostilla (yhteystiedot löydät tämän sivun lopusta). Palautushakemusta ei voi tehdä sähköisen asioinnin kautta.

Usein kysyttyä ammattioikeuksien poistamisesta omasta pyynnöstä

Ota yhteyttä

Sähköpostilla [email protected]

Pia Wistrand-Alvesalo
lakimies
[email protected]
0295 209 311

Lähetä hakemus postilla
Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto
PL 43
00521 Helsinki