Tupakkalain alaisten tuotteiden tukkumyynti

Tupakkatuotteiden ja nikotiininesteiden tukkumyynnistä pitää tehdä kirjallinen ilmoitus myyntipaikan sijaintikunnalle. Yksinkertaisin tapa on tehdä ilmoitus sähköisesti. Ilmoitusta koskevien kysymysten osalta voit ensisijaisesti olla yhteydessä kunnan tupakkalakia valvovaan viranomaiseen.

Kunnan tupakkalakia valvovalle viranomaiselle pitää ilmoittaa etukäteen tupakkatuotteiden ja nikotiininesteiden tukkumyynnin lisäksi tukkumyyntitoiminnan muuttamisesta ja toiminnan lopettamisesta. Näillä tiedoilla voi olla vaikutusta kunnan perimiin valvontamaksuihin, joten tiedot pitää ilmoittaa kunnalle hyvissä ajoin. Kunta perii hyväksymänsä taksan mukaisen maksun tupakkatuotteiden ja nikotiininesteiden tukkumyynti-ilmoitusta koskevasta käsittelystä.

Tupakkatuotteiden ja nikotiininesteiden tukkumyyjä ei tarvitse vähittäismyyntilupaa, ellei hän myy tuotteita suoraan kuluttajalle.

Tukkumyyntiä koskevassa ilmoituksessa pitää olla seuraavat tiedot:

  1. hakijan nimi tai toiminimi, yhteystiedot Suomessa, henkilötunnus tai yritys- ja yhteisötunnus sekä tuotteiden myyntipaikan osoite
  2. selvitys siitä, minkä tuotteiden myyntiä ilmoitus koskee
  3. omavalvontasuunnitelma
  4. selvitys myyntipaikassa sijaitsevien myyntipisteiden lukumäärästä ja sijainnista
  5. selvitys tupakkatuotteiden, tupakan vastikkeiden, tupakointivälineiden, sähkösavukkeiden ja nikotiininesteiden sijoittelusta myyntipisteessä

Kaikilla tupakkatuotteiden toimitusketjuun osallistuvilla pitää lisäksi olla tupakkatuotteiden jäljitettävyysjärjestelmän edellyttämät tunnukset. Aiheesta lisää laittoman kaupan ehkäisyä koskevalla sivullamme.

Tee tukkumyynti-ilmoitus kirjallisesti kunnalle. Yksinkertaisin tapa on tehdä ilmoitus sähköisesti. Täytä sähköinen ilmoitus tukkumyynnistä tästä. Jos et voi tehdä ilmoitusta sähköisesti, voit käyttää tämän sivun lopusta löytyvää kirjallista hakemusta. Ohjeet hakemuksen täyttämiseen löydät myös tämän sivun lopusta.

Usein kysyttyä tukkumyynnistä