Rajatun lääkkeenmääräämisen hakemusohjeet

Sairaanhoitajan, optikon ja suuhygienistin rajattua lääkkeenmääräämisoikeutta voi hakea henkilö, jolle on myönnetty laillistus sairaanhoitajan, optikon tai suuhygienistin ammattiin Suomessa ja joka on suorittanut rajatun lääkkeenmääräämisen koulutuksen Suomessa tai ulkomailla.

Ammattioikeuden hakeminen

Täytä hakemuslomake (pdf). Lähetä hakemus liitteineen Valviraan sähköpostin liitteenä tai postilla. Hakemuksen käsittelyaika alkaa kulua siitä, kun kaikki tarvittavat asiakirjat ovat saapuneet Valviraan.

Lähetä täytetty hakemus liitteineen sähköpostilla osoitteeseen: [email protected].

Huomaathan, että sähköpostia ei suositella salassa pidettävien tietojen lähettämiseen. Voit lähettää turvapostia Valviran turvaviestipalvelun kautta. Lue lisää aineiston toimittamisesta sähköpostilla Valviraan verkkosivultamme.

Hakemuksen käsittely Valvirassa on maksullista. Peruutetusta hakemuksesta peritään myös maksu. Lähettämällä hakemuksen sitoudut maksuihin. Tarkistathan hinnat sivun alaosasta kohdasta Maksut.

TAI lähetä täytetty hakemus liitteineen postilla osoitteeseen:
Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto (Valvira)
PL 43
00521 Helsinki

Jos olet suorittanut rajatun lääkkeenmääräämisen erikoispätevyyden edellyttämän koulutuksen muualla kuin Suomessa, ole yhteydessä Valviraan sähköpostilla osoitteeseen [email protected] hakemusohjeiden saamiseksi.

Liitä hakemukseen kopiot seuraavista asiakirjoista:

  1. Todistus rajatun lääkkeenmääräämisen erikoispätevyyden edellyttämästä koulutuksesta tai kopiot opinto- tai lisäkoulutustodistuksista, joista käy ilmi suoritettu lääkkeenmääräämisen koulutus
  2. Sairaanhoitajien tulee lisäksi toimittaa kopio lääkärin kirjallisesta määräyksestä.

Valvira voi tarvittaessa pyytää lisäselvitystä. Hakemusasiakirjat jäävät Valviraan, eikä niitä ole mahdollista saada takaisin päätöksenteon jälkeen. Jos pyydät asiakirjojen palauttamista kesken hakemuksen käsittelyn, sinun pitää lähettää Valviraan korvaavat muotovaatimukset täyttävät asiakirjat. Tämä hidastaa hakemuksen käsittelyä merkittävästi.