Uusi alkoholielinkeinorekisteri Allu on otettu onnistuneesti käyttöön

24.4.2023 10:30

Uudistettu Allu-alkoholielinkeinorekisterin sähköinen asiointi toimii nyt suomen ja ruotsin kielellä. Rekisterin sähköinen asiointi palvelee myöhemmin myös englannin kielellä.

Allu on Valviran ja aluehallintovirastojen ylläpitämä rekisteri, jonne tallennetaan tiedot alkoholielinkeinon toimijoista ja alkoholiluvista sekä alkoholituotteista, niiden valmistuksesta ja toimituksista. Rekisteriä käyttävätkin useat tahot alkoholin anniskelijoista aina vähittäismyyjiin, tukkumyyjiin, valmistajiin, teollisiin käyttäjiin ja viranomaisiin saakka.

Kaikki alkoholielinkeinon lupa-asiat, lupien muutosasiat, ilmoitukset sekä raportointi hoidetaan nyt saman katon alla alkoholielinkeinorekisterin Allun sähköisessä asioinnissa. 

Hakemus tai ilmoitus ohjautuu automaattisesti oikealle aluehallintovirastolle tai Valviralle käsiteltäväksi.

Aktiivinen työ järjestelmän kehittämisen parissa jatkuu vielä. Verkkosivuiltamme löydät ajantasaista tietoa rekisterin kehitystyöstä.

Alkoholielinkeinorekisterin siirtyminen nykyaikaan 

Uuden Allu-rekisterin käyttöönotolla on suuret vaikutukset koko alkoholielinkeinolle. 

”Uuden Allun myötä alkoholihallinnon digitalisointitavoitteet toteutuvat, kun järjestelmä mahdollistaa käyttäjäystävällisen sähköisen asioinnin elinkeinolle ilmoitus-, lupa- ja raportointiasioissa. Lisäksi uusi rekisteri helpottaa elinkeinon asiointia viranomaisen kanssa ja tehostaa myös alkoholihallinnon työtä”, Valviran ylijohtaja Markus Henriksson toteaa.

Uusi alkoholielinkeinorekisteri parantaa myös tiedon laatua.

”Allu mahdollistaa tulevaisuudessa riittävän tiedon keräämisen vaikuttavan lupa- ja valvontatoiminnan tueksi”, Henriksson jatkaa.

Lue lisää Allusta:

Löydät verkkosivuiltamme lisätietoja ja ohjevideoita, jotka opastavat sinut alkuun uuden järjestelmän käytössä.

Lisätietoja:

Yleiset kysymykset alkoholielinkeinorekisteriin liittyen: alkoholi(at)valvira.fi
Tekniset kysymykset alkoholielinkeinorekisteriin liittyen: allu(at)valvira.fi