Soteri otetaan käyttöön vuoden alussa – tutustu viime hetken ohjeisiin

Julkaisuajankohta 27.12.2023 9.05
Uutinen
Hoitaja ja lääkäri katselevat tietokonetta.

Uuden palveluntuottajarekisteri Soterin sähköinen asiointi aukeaa tammikuussa 2024. Niiden palveluntuottajien, joiden tiedot ovat ajan tasalla nykyisessä Valveri-rekisterissä, ei tarvitse rekisteröityä Soteriin uudestaan, vaan Valverissa olevat rekisteröinnit siirtyvät sellaisenaan uuteen rekisteriin.

Alkuvuodesta kaikki uudet yksityiset sote-palveluntuottajat (mukaan lukien itsenäiset terveydenhuollon ammatinharjoittajat) ja yksityiset varhaiskasvatuksen palveluntuottajat tekevät hakemuksensa sähköisesti Soterin sähköisen asioinnin kautta. Jo rekisterissä olevat palveluntuottajat tekevät kaikki muutoshakemukset Soterin uuden sähköisen asioinnin kautta.

Uusi ja laajempi Soteri-rekisteri korvaa Valveri-rekisterin

Soterin rakentamisen pohjalla on uusi sote-valvontalaki ja varhaiskasvatuslaki.

”Soteri on pitänyt hankeryhmän työpäivät kiireisenä. Joulukuun aikana on tehty uuden asioinnin käyttöliittymän ja rekisterin hyväksymistestausta, jolla varmistetaan, että tammikuussa 2024 käyttöön tuleva uusi rekisteri on asiakkaalle toimiva ja helppokäyttöinen kokonaisuus”, toteaa Soterin hankepäällikkö Seppo Suorsa

Soterin sähköisen asioinnin ensimmäinen versio otetaan tuotantokäyttöön vuoden 2024 alusta. Vuodenvaihteen jälkeen aktiivinen työ Soterin parissa jatkuu. Uuden järjestelmän toimivuutta, sen käyttökokemusta ja asiakaspalautetta seurataan aktiivisesti. Niiden pohjalta palvelua kehitetään edelleen. 

Viime hetken ohjeet palveluntuottajille

Uusi palveluntuottajarekisteri Soteri sähköistää lupa- ja rekisteröintiprosessit. Kun Soteri otetaan käyttöön rekisteröintihakemusten, -ilmoitusten ja -muutosten tekoon tarvitaan Suomi.fi-valtuus. Lue lisää Suomi.fi-valtuuksista ja niiden hakemisesta verkkouutisestamme.

  • Odota vuoden alkua ja uusia ohjeita. Alkuvuonna julkaistaan muun muassa uusi ohje palveluntuottajille avuksi uuden järjestelmän käyttöön.
  • Muista seurata Soterin viestintää. Valviran verkkosivuilta ja sosiaalisesta mediasta löytyy tuoreimmat uutiset uudesta rekisteristä. Palveluntuottajat saavat lisäksi ajantasaista tietoa ja ohjeistusta asiakasviestien muodossa. 

Lisätietoja: 

Yleiset kysymykset Soteriin liittyen: [email protected]

Muissa sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottamiseen liittyvissä kysymyksissä ja rekisteröintiin liittyvissä sisältökysymyksissä voit kääntyä oman alueellisen aluehallintovirastosi puoleen tai valtakunnallisissa asioissa Valviran puoleen.

Lue lisää:

Tutustu tarkemmin Soteriin.
Lue lisää sote-valvontalaista STM:n soveltamisohjeesta.

Sosiaali- ja terveydenhuolto