Suomessa terveydenhuollon ammattiin koulutetut

Hakemuksen käsittely Valvirassa on maksullista. Peruutetusta hakemuksesta peritään myös maksu. Lähettämällä hakemuksen sitoudut maksuihin. Tarkistathan hinnat sivun alaosasta kohdasta Maksut.

Terveydenhuollon ammatissa työskenteleminen Suomessa edellyttää useimmiten Valviran myöntämää ammatinharjoittamisoikeutta tai nimikesuojauksen rekisteröintiä Valviran rekisteriin. Valvira myöntää hakemuksesta oikeuden harjoittaa terveydenhuollon ammattia tai käyttää terveydenhuollon ammattinimikettä.

Jos sinulla on mahdollisuus käyttää vahvaa tunnistautumista, tee hakemus sähköisen asiointipalvelun kautta.

Sähköisen asioinnin tunnistustapoja ovat pankkitunnistus, mobiilivarmenne ja organisaatiokortti. Voit tehdä terveydenhuollon ammattioikeushakemuksen sähköisesti, jos sinulla on mahdollisuus käyttää vahvaa tunnistautumista ja jos tutkintosi näkyy asioinnissa.

Palvelussa perustat itsellesi asiointitilin, johon voit tarvittaessa myöhemminkin kirjautua. Tili täytyy käydä aktivoimassa sähköpostiin lähetetyn linkin kautta kirjautumalla.

Kun olet täyttänyt asiointipalvelussa asiointikielesi ja yhteystietosi, pääset tekemään hakemuksen. Saat vahvistuksen hakemuksen lähettämisestä antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Katso lisää ohjeita sähköisen asioinnin käyttämisestä verkkosivultamme.

Täytä hakemuslomake (pdf). Liitä hakemukseen jäljennös passista tai henkilökortista. Lähetä hakemus liitteineen Valviraan sähköpostin liitteenä tai postilla. Hakemuksen käsittelyaika alkaa kulua siitä, kun kaikki tarvittavat asiakirjat ovat saapuneet Valviraan.

Lähetä täytetty hakemus liitteineen sähköpostilla osoitteeseen: [email protected].

Huomaathan, että sähköpostia ei suositella salassa pidettävien tietojen lähettämiseen. Voit lähettää turvapostia Valviran turvaviestipalvelun kautta. Lue lisää aineiston toimittamisesta sähköpostilla Valviraan verkkosivultamme.

TAI lähetä täytetty hakemus liitteineen postilla osoitteeseen:
Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto (Valvira)
PL 43
00521 Helsinki