Sote-ammattihenkilö, hanki suomalainen henkilötunnus mahdollisimman nopeasti 

Julkaisuajankohta 15.2.2024 13.13
Uutinen
Lääkäri ja tabletti.

Valvira suosittelee hakemaan suomalaista henkilötunnusta heti, kun se on mahdollista. Sosiaali- ja terveysministeriön ja Digi- ja väestötietovirasto DVV:n joulukuussa 2023 tekemän linjauksen mukaan sosiaali- ja terveysalan ammattikorttia ei enää myönnetä henkilölle, jolla ei ole suomalaista henkilötunnusta. Henkilötunnusta tarvitaan vahvaan tunnistautumiseen.

Sosiaali- ja terveysalan ammattioikeutta on myös jatkossa mahdollista hakea jo ennen kuin saa suomalaisen henkilötunnuksen. Työskentelyn aloittamiseen tarvitaan kuitenkin yleensä ammattikortti. Ammattikortin saamiseen vaaditaan suomalainen henkilötunnus ja voimassa oleva ammattioikeus joko Terhikki- tai Suosikki-rekisterissä. Ammattikorttien myöntämisestä huolehtii Digi- ja väestötietovirasto (DVV). 

Jos olet kouluttautunut EU- tai ETA-alueen ulkopuolella, saatat tarvita suomalaista henkilötunnusta jo hakemusprosessissa. Myös esimerkiksi oppilaitokset voivat vaatia suomalaista henkilötunnusta. 

Jos saat suomalaisen henkilötunnuksen vasta ammattioikeuden myöntämisen jälkeen, toimita tieto siitä myös Valviraan. Näin ammattikortin saaminen nopeutuu, eikä ammatinharjoittamisen aloittaminen tästä syystä viivästy.   

Lue lisää:

Lisätietoja

ryhmäpäällikkö Maarit Mikkonen, 0295 209 561

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattioikeudet Sosiaali- ja terveydenhuolto